html> Varga MiklósHírek


Varga Miklós 60 életmű koncert

2016. december 3. SYMA Csarnok

István király, Petőfi Sándor, Dózsa György és Jézus Krisztus - kvízműsor kérdése lehetne, hogy mi bennük a közös. Nos, a helyes válasz: Varga Miklós. Hiszen mindannyiukat alakította zenés darabokban, méghozzá nem akármilyen szinten. Történelmi szerepeket keltett életre, miközben maga is fontos szereplője a történelemnek, közelebbről a magyar rocktörténetnek. A Pandora's Box eredeti felállásának volt frontembere 1980-82 között, 1984-ben hozta létre a több lemezt is készítő Varga Miklós Band nevű formációt, 1990-től pedig szólópályára lépett.

Az egyszerre kiváló énekes és színész 1956. december 4-én született, azaz a SYMA Csarnokban hatvanadik születésnapját ünnepli a különlegesnek ígérkező koncerten. Ilyen alkalmakkor természetesen a teljes életművet illik bemutatni (már amennyi egy estén megszólalhat belőle), szerencsére ebben van tapasztalata, hiszen a Varga Miklós és a Band nevű együttessel több mint tíz éve járja az országot. A fellépéseken kiderült, hogy jól megfér egymás mellett az Őrült lány és az Oly távol vagy tőlem, vagy éppenséggel a Nemzeti dal és a Zöld, a bíbor és a fekete. No és persze az elmaradhatatlan sláger, az Európa.

Ezen az estén azonban Varga Miklós mellett nem csak alapzenekara lép színpadra, sztárok egész sora fogja váltani egymást, többek között olyan énekesek, mint Radics Gigi, Kalapács József, Nagy Feró, Sasvári Sándor és Makrai Pál, s a következő generáció képviseletében gyermekei, Varga Vivien és Varga Szabolcs, valamint olyan hangszeres kiválóságok, mint Alapi István, Muck Ferenc, Szűcs Norbert, Hirleman Berci és A koncert egy szakaszán a Mendelssohn Kamarazenekar is bekapcsolódik, Pacsay Attila hangszerelésében megszólaltatva néhány jól ismert szerzeményt.

Két meglepetés sztárvendég is várható, de talán nem a névsorolvasás a legfontosabb, hanem az, hogy egyszeri és megismételhetetlen élményben részesülhet a közönség. Mert azon túl, hogy nagyszerű dalok hangoznak el nagyszerű muzsikusok játékával, a rendezvény jóval több lesz jubileumi koncertnél. A fülek mellett a szemek is élményhez jutnak, az előadás rendezésére ugyanis Varga Miklós régi barátját, Koltay Gábort kérte fel. Színházi látványelemek mellett archív felvételek vetítése színesíti majd a műsort.

Hatvanadik születésnapja előestéjét hol tölthetné egy énekes-színész, ha nem a színpadon?

FB

Jegyinfó

 

2016. december 3. SYMA Csarnok


Kedves Barátaim!

Egy nagyon régen várt album jelent meg a napokban. Régen várt, mert több, mint két éve készítjük zenészbarátaimmal, olyanokkal, akik hűen kitartanak mellettem, s olyanokkal, akik időközben csatlakoztak hozzánk, de valamennyiüknek ugyanaz a céljuk volt, létrehozni egy emlékezetes albumot, amire mindannyian büszkék lehetünk. Az anyagot újra és újra meghallgatva ez az érzés egyre csak erősödik bennem. Nemcsak azért, mert az utoljára megjelent albumok óta ez tekinthető mondanivalójában a legegységesebbnek, de azért is, mert a dalok külön-külön is megállják a helyüket. Köszönet érte a zeneszerzőknek: Retzler Péternek, Szabó Attilának, Beczelly Csabának (szövegíróként is), Szűcs Norbinak (dalai szövegét is ő írta), Hirlemann Bercinek, Brindzik Józsinak, Vedres Józsefnek, s a gondolataimat mindig eltaláló, kitűnő szövegírónak: Toldi Tamásnak, s egy dal erejéig Dr. Gyombolai Pálnak. Külön örömömre szolgált, hogy egy gyönyörű szövegével csatlakozott hozzánk a magyar könnyűzene szövegíró etalonja, akivel már régóta szerettem volna együtt dolgozni, Miklós Tibor is. Hálás köszönet a lemezen közreműködő valamennyi zenésznek, akiknek többsége dalszerző is a cd-n.

Hogy miért "Újra itthon" lett a lemez címe? Azt hiszem a borító sok mindent elárul ezzel kapcsolatosan. Talán sok embernek feltűnik, hogy egy hasonló medált hordok a nyakamban, immár 1984 óta. Fontosnak tartom, hogy ebben az egyre inkább globalizálódó világban, gyökereinket megőrizve, itt a Kárpát-medencében most már valamennyi, magát magyarnak érző ember magyar állampolgár lehet, s hivatalosan is nemzettársainknak tekinthetjük őket, hiszen csak így, egymást erősítve lehetünk igazán erősek, függetlenül attól, hogy a történelem merre sodort bennünket. Újra itthon érezhetjük magunkat, mert végre elkezdtünk saját érdekeink szerint cselekedni, még ha emiatt a világ haragja is zúdul ránk. Én nem akarok sem ehelyütt, sem pedig az új albumon politizálni, csak annyira, ahogyan mindennapjainkat is átszövi a politika. Kérem, fogadják ezt az albumot ugyanolyan szeretettel, amilyen odaadással készítettük sokak örömére. S még egy gondolat: úgy gondolom, ahogy a Patrióta zenekartól kölcsönzött, a lemez egyik leghangsúlyosabb dala is mondja, nekünk, magyaroknak egy nagyon fontos dolgunk van, őrizni a lángot. Ha meghallgatják az albumot, megtudják miért.

A CD megrendelhető a Kiadótól az info@nas.hu címen 2000 Ft + ÁFA valamint 1260 Ft postaköltség áron.

A kiadványt forgalmazza: Stereo Kft. www.perifericrecords.com
 

Exclusive Music Kiadó: +36 24 471 105

 

Varga Miklós

Újra Itthon


Tisztelt Honlaplátogatók!

Megjelent a Király voltam Európában című könyv melyet az alábbi címen tudtok megrendelni: roxylandkft@gmail.com.

Varga Miklós


Fellépések, koncertek

2019. február 11. 13 óra Maglód - közönségtalálkozó
2019. február 16. 12 óra Szomolya Nagyvölgy tetői kilátó – szóló fellépés
2019. február 16. 18 óra Bábolna Szabadidő Központ – szóló fellépés
2019. február 22. 18 óra 30 perc Vác MH – szóló fellépés
2019. február 24. 15 óra Miskolc – szóló fellépés

2019. január 5. 16 óra 15 perc, Esztergom Vár, lovagterem – szóló fellépés
2019. január 6. 18 óra Szeged – Vízkereszti rendezvény
2019. január 18. 20 óra Budapest, Barba Negra – a debreceni P. Box vendégeként
2019. január 19. 18 óra Budapest, Zugló – szóló fellépés
2019. január 31. 19 óra Budapest XVII. ker. Műv. Ház – jótékony célú fellépés